Във фейсбук профила на един от организаторите на атенатата в Сарафово - Хасан ел Хадж Хасан, е имало коментар от негов приятел, който описва като герой Мохамед Хюсеини - мъжът, който се самовзриви и уби 7 души на бургаското летище. Това става ясно от показанията на таен свидетел по делото срещу Ел Хадж Хасан и съучастника му Мелиад Фара. То се гледа днес в спецсъда, а двамата са обвинени задочно.

"Използвайки стила на тези организации и профила, определено не е смятано Хюсеини да загине по време на атентата", разказал анонимен свидетел по делото. След разпита му показанията му бяха прочетени, а от думите му, че е "взел участие в изготвянето на профил на извършителите, който е пратен до териториалните дирекции на МВР" се разбра, че свидетелят е част от службите за сигурност.

Фара е бил разследван в Австралия за пренасяне на самоделна бомба, разказал още свидетелят. Според него Хасан е сглобил самоделната бомба, тъй като имал висше инженерно образование.

Тримата вероятно са контактували през фейсбук профила на Асиа Хюсейни - сестра на самоврзивилия се мъж.

"По някакъв начин тя е осъществявала връзката между атентанора и двамата съучастници. Предполагаме това, имайки предвид и обвързаността на фамилиите с терористични организации", казва още свидетелят.

Делото продължава през май.