Пътниците и членовете на екипажа в полета на авиокомпанията „Virgin Atlantic“ от Бриджтаун (остров Барбадос) до лондонското летище Гетуик, са поставени под карантина поради заболяване, което се е разпространило на борда на самолета, предават световните осведомителни агенции.

Самолетът се е приземил на Гетуик в 05:25 часа местно време след осемчасов полет. След кацането спешните служби веднага са се намесили.

След като самолетът се е приземил, 30 души на борда са били прегледани и са получили лечение, а трима са били отведени в болница.

„Virgin Atlantic“ обяви, че разследва инцидента и че източникът на инфекцията не е в самолета. Според представител на авиокомпанията, полетът, с който са летели пътниците, не е бил редовен, а чартърен. Самолетът е нает от круизна компания.

Представител на Гетуик съобщи, че болните пътници са извозени с линейка за последващо лечение. „Останалите пътници са слезли от самолета по обичайния начин“, каза той.

„Провежда се пълно разследване на всички обстоятелства около инцидента. Няма причина да смятаме, че това е нещо по-сериозно от обикновен инцидент”, съобщи „Virgin Atlantic“.

Припомняме, че преди време на полет от Дубай до Ню Йорк над 100 пътници бяха поставени под карантина, повалени от неизвестна болест.