Кафе на джезве, ароматен локум и розова вода получава всеки, който подари своята любима книга за бъдещата библиотека в балнеокомплекса "Медика Наречен". Първите попълнения вече са факт, дело на русенските журналисти, които поставиха официално началото на новата инициатива на комплекса "Акция чист въздух и книга". Книгите ще бъдат подредени в мини библиотеки, за да може всеки, докато ползва здравните и рехабилитационните услуги, да може да се наслади и на хубава литература.
Мотото на "Медика Наречен" за тази година е "Хотел, който диша и се развива", сподели собственикът Алис Муртезова.
Гостите не само ще се наслаждават на чистия въздух в Родопите, но и ще бъдат насърчавани да ограничават тютюнопушенето. Един от големите проблеми на хотелите в цялата страна е, че клиентите не се съобразяват със забраните и пушат в стаите. Затова ще бъдат приканвани, вместо да палят цигара, да прочетат една хубава книга.
Самият балнеокомплекс продължава да привлича посетители както с лечебните си процедури, така и с разнообразните идеи за свободното време. Фестивалът на пататника, организиран през миналата година за първи път у нас от "Медика Наречен", вече готви второто си издание. Интересът е огромен, затова ще има още повече изненади, конкурси, дегустации, фолклорни изпълнения. Продължават и туровете до винарната в Бачково, където се предлагат дегустации на червени вина. А за любителите на кулинарните гъдели е сезонното предложение "Зимна приказка" в ресторанта на "Медика Наречен". То включва червено вино и мезе от конски суджук, какъвто досега не се е предлагал на гостите.
Тъй като хотелът е интересен и за млади семейства, са направени редица подобрения. Има детски кът, столчета за хранене, лятна градина, целодневни занимания за децата с аниматори, когато има посещения по празниците.
"Искаме гостите на "Медика Наречен" да се чувстват като у дома си, без значение дали са дошли на процедури или просто да отдъхнат сред природата", казва Алис Муртезова.