Според китайската астрология годината на земното Прасе ще бъде добра за печелене на пари и инвестиции, съобщава bulgarian.cri.cn. Тя ще бъде изпълнена с радост, добри приятелства и любов за всички зодиакални знаци, защото Прасето привлича успеха във всички сфери на живота.

Плъх

Години на Плъха: 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020.

Годината на Прасето ще бъде щастлива и благополучна за родените под знака на Плъха. Техен приоритет ще бъде кариерата, ще търсят посока и вероятно ще я открият. Особено през месец май, когато ще се появят промени, идеи и нови възможности.

Тази година родените под знака на Плъха по принцип ще са в добра форма. Те са много активни, което им помага да са в отлично здраве. В началото на новата лунна година тялото ще им даде някои сигнали, които не бива да пренебрегват. Те ще им подскажат как да променят начина си на хранене.

Най-чувствителните органи за Плъховете ще бъдат стомаха и кръвоносните съдове. През годината е възможно да се появи напрежение, което да предизвика агресия, нервност и натрупване на стрес. Препоръчително е да се насочат към физически упражнения, които успокояват нервната система.

Бик

Години на Бика: 1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021.

Годината на земното Прасе ще бъде добра и ще предостави благоприятни възможности за печеленето на пари на родените под знака на Бика. Тя ще предразполага към основни персонални промени и изясняване на различни лични и професионални аспекти.

През новата лунна година родените под знака на Бика като цяло ще са в желязно здраве, но трябва да се пазят от капана на депресията или някои екстремни емоционални реакции. Затова са желателни периодични проверки на здравето. Астролозите ги съветват да обърнат по-специално внимание на заболяванията свързани с дихателната система, гърлото и стомаха. До края на 2019 няма да им се случи нищо сериозно със здравето, ако контролират склонността си да преяждат. С началото на китайската нова година е препоръчително да си наложат някои правила в хранителния режим. Хубаво е и да се замислят за редовни занимания със спорт, но без да прекаляват или да претоварват сърцето.

Тигър

Години на Тигъра: 1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, 2022.

Родени в силен и независим зодиакален знак, по принцип Тигрите правят това, което сами решат. Но тази година ще трябва да се научите да се разбирате с другите.

Годината на земното Прасе ще е година за развитие и трупане на знания. Родените по знака на Тигъра ще се ориентират към по-добър начин на живот. Те имат много какво да научат, разберат и изследват в областта на себепознанието. Много добра година за здравето и за социалната и професионална сфера, където ще се активират.

През 2019 г. вероятно Тигрите ще са изпълнени с енергия и жизненост, ще следват главно посоката, която са поели в началото на лунната година. Време е да се насочат към постигането на целите по лесен и персонален начин. За да избегнат нервни сривове, е най-добре да правят всичко с търпение, на етапи и да си дават достатъчно време за отдих.

През годината на земното Прасе Тигрите имат нужда от спорт, за да държат добрата форма и да могат да се възстановят след преодолените трудности. Емоционалното им здраве ще е много по-добро, ако избягват конфликтите с хората около тях.

Заек

Години на Заека: 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011, 2023.

Според астролозите, Зайците ги очаква чудесна година, когато лесно ще завързват приятелства, но трябва да са малко по-предпазливи от обикновеното.

2019 ще бъде изпълнена със страст, топлина, любов, радост от живота, както и желание да създават и правят това, което им харесва.

По отношение на здравето годината на земното Прасе ще е деликатна, особено в началото, когато физическите ресурси на Зайците няма да ги подкрепят в изпълнението на поставените задачи и желания при стресови ситуации. Няма да може да се съсредоточат върху работата и това ще попречи на напредъка им в кариерата. Ще им бъде трудно да се справят със задачи, които изискват внимание върху детайлите, но в творческите сфери, като музиката и театъра, ще постигнете добри резултати. Това ще помогне на Зайците да се отпуснат и да облекчат напрежението, предизвикано от професионалните или бизнес дейности. Те ще имат възможности да използват въображението си и да изразят мислите си в артистичните среди.

Дракон

Години на Дракона: 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012, 2024.

Спокойното Прасе готви на Драконите година, в която ще трябва да преосмислят някои неща. Тя ще започне с много отговорности, дисциплина, организация и строго планиране на начина на живот. Годината на земното Прасе е възможно да предостави на Драконите неочаквани промени в кариерата и да ги насочи към по-разкрепостени идеи.

В началото Драконите ще са в добро здраве, което ще им даде достатъчно сили за останалата част на годината. Въпреки това не бива да се претоварват с работа и да си дават почивка, колкото може повече и винаги, когато имат възможност.

От началото на април Драконите трябва да са по-внимателни със здравето, затова е желателно да отделят време за физическо и психическо възстановяване. Ще им се отдаде възможност за релаксиращи пътувания до специални места, за да се обновят морално. Задължително е да се хранят балансирано.

Змия

Години на Змията: 1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013, 2025.

В годината на земното Прасе родените под знака на Змията ще трябва да са по-настойчиви и убедителни. Тя ще бъде период за развитие, закотвяне и конкретизиране на някои стари желания и идеи, които не е било възможно да се приложат на практика. Най-ценното предимство в годината на земното Прасе за Змиите ще е комуникацията, чрез която могат да подобрят взаимоотношенията си, да разрешат стари конфликти със семейството и роднините и да получат изгоди от това.

Физически родените под знака на Змията ще се справят добре от самото начало на новата лунна година. Те ще са пълни с енергия, но не е изключено да преминат през леки депресивни състояния и преходни тревоги, които да нарушат спокойния им сън.

За Змиите е препоръчително да прекарват повече време на открито и на слънце. Физически занимания като градинарство, спорт или колоездене могат да са им от полза за поддържането на душевния баланс и да им осигурят по-добър сън.

Към края на 2019 г. напрегнатите ситуации ще се проявят в болки, които загатват за проблеми с вътрешните органи. За Змиите е трудно да накарат мозъка да почива, което ще ги сблъска със склонност към психични разстройства. Слабото им място по отношение на инфекциите ще е вратът.

Кон

Години на Коня: 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014, 2026.

За Конете 2019 ще бъде по-благоприятна година от 2018 г. Много е вероятно да увеличат финансите и да разширят бизнеса си, но в същото време ще възстановят душевното си спокойствие като разберат какво е влиянието на корените и детството върху живота им.

Тъй като обичат спорта и обикновено не ги свърта на едно място, родените под знака на Коня рядко качват прекалено много килограми. Те са дълголетници и жаждата им за живот никога не изчезва. През първата половина на годината ще са в добро здраве, но някои дребни проблеми със зъбите могат да съсипят доброто им настроение. Към края на годината ще са предразположени към някои здравословни проблеми, вероятно с белите дробове. Трябва да се пазят и от инциденти.

Коза

Години на Козата: 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015, 2027.

В годината на земното Прасе всички амбиции на родените под знака на Козата ще бъдат реализирани. Ще се появят неочаквани възможности, изненади и странни нови познанства, а някои ще се радват и на много любов и нежност.

Вероятно поради тяхната спокойна натура Козите имат по-малко здравословни проблеми. Когато са щастливи, те обикновено са здрави. Китайските астролози обаче предупреждават, че Козите се разболяват много лесно, когато са нещастни, особено в любовта.

В началото на 2019 г. не бива да пренебрегват медицинските прегледи и да се пазят от стомашни проблеми. Имунната им система е по-слаба, защото са податливи на стрес, а това предразполага към инфекции. Затова трябва да си дават достатъчно почивка. Към края на годината здравето на Козите ще е относително добро, но астролозите ги съветват да се пазят от инциденти и да държат на щрек чувството си за самосъхранение.

Маймуна

Години на Маймуната: 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016.

Годината на земното Прасе ще бъде повлияна от случайности за родените под знака на Маймуната. Свързаните с финансите тревоги ще са сред основните през първата част на годината, особено за приходите от работата. От друга страна ще се съсредоточат върху духовното развитие. Маймуните ще се нуждаят от време да си поемат дъх и вероятно ще търсят уединение, за да успокоят ума.

Те обикновено са здрави и винаги готови да завладеят света. През 2019 г. обаче ще почувстват нужда да постигнат вътрешен мир. Медитацията, заниманията с тайдзицюан ще им помогнат да се отпуснат и да се заредят със сили.

Като цяло по отношение на здравето през годината на земното Прасе Маймуните няма да се сблъскат със сериозни здравословни проблеми, ще са изпълнени с жизненост и това е добра възможност да се захванат със спорт.

Единствено към края на годината е възможно да ги обезпокоят някои неразположения. Астролозите ги съветват да внимават с хранителния режим и редовно да спортуват. Февруари и август ще са най-рискови за здравето на Маймуните.

Петел

Години на Петела: 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017, 2029.

Ако искат годината на земното Прасе да е успешна, родените под знака на Петела ще трябва да обърнат внимание на взаимоотношенията си с другите. Те вероятно ще се опитат да си върнат властта и личния авторитет, ще са много организирани, дисциплинирани, ефективни и отговорни.

Много е вероятно Петлите да се сблъскат със здравословни проблеми, причинени предимно от стрес. Той може да засегне физическото и психическото им здраве. Тревогата също е рисков за здравето им фактор, който може да се прояви като изтощение. Астролозите ги съветват да не забравят, че всеки се нуждае от почивка и понякога да поставят себе си на първо място.

Към края на 2019 г. Петлите ще са в добро здраве, но трябва да внимават за злополуки при пътуване.

Те ще приемат грешките от миналото и ще престанат да толерират негативните хора около тях. В годината на земното Прасе ще трябва да положат големи усилия, за да получат това, което искат.

Възможно е да се появят важни промени в работата и дома, за което Петлите трябва да са готови. Ако не се подадат на паниката, ще открият решения и ще се справят с трудностите. Астролозите ги съветват да обърнат внимание на хранителния си режим.

Куче

Години на Кучето: 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018.

В годината на земното Прасе родените под знака на Кучето ще разчитат само на собствените си сили, за да успеят. Тя ще е изпълнена с енергия и те ще се включат в различни дейности. Годината на Прасето е много важна за промени в плановете за бъдещето, определяне на нови посоки както в професионален, така и в личен план.

Астролозите предупреждават родените в годината на Кучето да си осигурят достатъчно почивка. Ако не прекаляват, което по принцип им е в природата, няма да срещнат никакви проблеми по отношение на имунитета.

Хронични заболявания е възможно да ги притеснят отново, но нищо сериозно. Има опасност да прекалят с работата. Затова когато почувстват, че трябва да спрат, да не се колебаят да го направят. Астролозите ги съветват да прекарват повече време на открито и всяка седмица да отделят време за възстановяване на силите. Така всичко ще бъде перфектно.

Прасе

Години на Прасето: 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019, 2031.

Астролозите съветват родените под знака на Прасето да започнат новата лунна година с определяне на приоритетите и след това да се захванат за работа. Резултатите ще се появят, едва след като задвижат нещата.

По отношение на здравето родените под знака на Прасето тази година не ги очаква нищо тревожно, защото ще предпочетат здравословния начин на живот.

Дори и да се подадат на някои крайности, тяхната работоспособност ще бъде висока и това няма да доведе до тревоги. Ако почиват достатъчно, ще са в отлична форма през цялата година.

През зимните месеци силите ще започнат да ги напускат, затова е необходимо да си дадат повече почивка, за да избегнат проблемите със здравето и емоциите. През януари 2020 г. ще са предразположени към болести.

Родените под знака на Прасето трябва да обърнат внимание на фигурата си, да спортуват, да се хранят балансирано и да отделят време за почивка. Добра идея е и да посетят някой балнеосанаториум, да отидат на море или планина, за да укрепят организма.