Многозърнестите хлябове със закваска, които фирма „Фаворит 98“ ООД произвежда от година, вече са се наложили на пазара. Те са разработени по най-нови технологии от немски и белгийски технолози, доказали се не само в Европа, а и в цял свят, които са посетили завода на фирмата на бул.„Трети март“ /бившата консервна фабрика/. 
Произвежданите многозърнести хлябове са с високо съдържание на семена от лен и слънчоглед, които освен че придават отличен и неповторим вкус, са и изключително полезни за здравето и нормалното функциониране на човешкия организъм, тъй като са много богати на вещества и микроелементи, които съдържат желязо, мед, цинк, калций, натрий, фосфор и други.
Уникалният състав на семената води до тяхното благотворно превантивно въздействие срещу захарен диабет и сърдечно-съдови заболявания. Семената намаляват риска от инфаркт, инсулт, стрес, стомашно-чревни язви и невралгии и отстраняват пикочни заболявания.
Лененото семе е изключително богато на полезни хранителни вещества, важни за красотата и здравето на целия човешкия организъм. То е един от основните източници на ценните за човека омега 3 и 6 мастни киселини, които тялото не синтезира самостоятелно. Освен това лененото семе съдържа много фибри, които контролират обмена на вещества в тялото и понижават нивата на кръвната захар и така противодействат на диабета и наднорменото тегло. Богато е на антиоксиданти, които се борят с възпаленията, процесите на стареене и възникването на ракови клетки. Не на последно място лененото семе понижава холестерола, премахва натрупването на плаки по съдовете и улеснява работата на сърцето.
Слънчогледовото семе е богато на мастно разтворимите витамини D, А и Е и на тези от група В, които ни пазят от атеросклероза, увеличават зрението и се грижат за красотата на кожата, косата и на ноктите. То е богато на фосфор, калий и на магнезий, които елементи успокояват нервите, мускулите след физическа работа. Помага за понижаване на кръвното налягане, предпазва от мигрени и намалява риска от сърдечен удар. Затова много лекари препоръчват слънчогледовите семки за профилактика на различни заболявания.
Полезните хлябове на „Фаворит 98“ могат да бъдат открити в почти всеки магазин от търговската мрежа в Русе. В момента се разработват и други здравословни хлябове, пускането им на пазара предстои.