Във връзка с провеждането за 13-та поредна година на годишни награди "Инвеститор на годината", Русенска търговско-индустриална камара /РТИК/ публикува призив към местния бизнес и обществеността да предложи своите номинации за престижните отличия.
Отчитайки значението на бизнеса за просперитета и благоденствието в живота на хората и икономическото развитие, разчитам да окажете необходимото съдействие като номинирате за участие в конкурса на Българската асоциация за инвестиции фирми от Русенска област с реализирани през 2018 година инвестиции по съответните категории, пише РТИК.
Отличията ще бъдат връчени на фирми, направили значима стъпка в развитието си чрез устойчиви и ефективни инвестиции, разкрили нови работни места и заложили на внедряването на високи технологии, което е в съответствие със стремежа на България за интелигентен и устойчив икономически растеж.
Ще бъдат раздадени 5 награди статуетки "Златен бик", изработени от скулптора Сейфетин Шекеров, в категориите "Инвеститор на 2018 г.", "Инвестиция на зелено на годината", "Инвестиция в разширяване на бизнес", "Инвестиция в иновативен бизнес" и "Инвестиция в човешки капитал".
Почетни награди - кристални плакети на БАИ, ще бъдат връчени за "Инвестиция в сливане/придобиване", "Успешен стартъп" и "Община в България с най-много инвестиции".