42-годишен мъж е починал след сериозни усложнения, вследствие на тежък грип, в реанимцията на областната болница в Пазарджик, въпреки усилията на лекарите да спасят живота му, съобщи за "24 часа" директорът на здравното заведение д-р Васил Вълчев.

Други 4 пациенти са на командно дишане в КАРИТ, отново заради белодробни усложнения. Обстановката в болницата е неимоверно натоварена, заради многото пациенти с рeспираторни заболявания, не скри д-р Вълчев.

В детските отделения са приети по 10-15 деца повече от капацитета. Поради това там са пренасочени допълнителни медицински екипи от други отделения. Препълнени са и вътрешните отделения с болни от пневмония. За пациенти с усложнения от грип са разкрити допълнителни легла в отделенията по хирургия и неврохирургия. Към момента няма върнати пациенти, които се нуждаят от болнично лечение, увери директорът на болницата.

Той очаква пикът на грипа да е до края на седмицата и се надява персоналът на областната болница да издържи на неимоверното натоварване.