Операцията на малката Лори, която е с вроден дефицит на бедрена кост, премина успешно. Изключително сложната манипулация продължи повече от 7 часа в медицински център в САЩ. Това всъщност е първата и най-сериозна стъпка, за да може малкото момиченце да проходи.
Чрез нея се коригира деформацията на таза и се реконструира бедрото, като по време на операцията докторът стабилизира и коляното, обясни майката на Лори Ралица. 
За момиченцето предстоят още изпитания, като в медицинския център в САЩ Лори ще се подложи на серия операции, за да се възстанови. На 4-годишна възраст тя трябва да бъде подложена на първо удължаване на крачето. Това е дълга, болезнена и скъпа процедура, за която семейството отново ще трябва да събира средства. 
Лори се възстановява добре, хапва си, закача се с персонала и е много щастлива, сподели майка й. Семейството на момиченцето от сърце и душа благодари на всички хора, които ги подкрепиха. 
За осъществяването на първата и изключително сложна операция помогнаха стотици хора с добри сърца от страната и чужбина. В продължение на около година бяха проведени многобройни благотворителни събития, кампании, базари, а необходимата сума за лечението на малката Лори от над 200 000 долара беше събрана. 
Без вас, дарителите, тя нямаше да има шанса да се подложи на тази изключително сложна операция. Благодарим ви! Всички вие сте част от това!, споделиха родителите на Лори.