За по-малко от два месеца добри хора от България и цял свят събраха необходимата сума за спешната операция в Турция на самотния баща Росен, който страда от заболяване на гръбначния стълб, заплашващо да го прикове в инвалидна количка завинаги. Благодарение на общите усилия на дарители и доброволци, които взеха присърце историята на 41-годишния мъж с нелека съдба, вече са събрани 24 000 евро. 
Много сме благодарни на всички познати и непознати хора от различни села и градове, от целия свят, обединили се да помогнат на този добър човек. Благодарим на всички милосърдни и щедри хора, отделили средства, вещи, време в името на Росен! Благодарим на медиите, които отразиха историята на Росен и така хиляди хора се запознаха с него и дариха частица от себе си за един напълно непознат човек! За по-малко от два месеца всички заедно направихме чудо! Показахме и доказахме на Росен и неговите родители, че те не са сами, споделиха близките на 41-годишния мъж. 
Допреди две години Росен води съвсем нормален живот, бил е щастливо женен и горд баща на малката Анита. Заради заболяване в гръбначния стълб обаче сега е почти неподвижен и зависим от чужда помощ. Въпреки направената през септември 2017 година операция в България, Росен от две години е на легло, защото не може да ходи самостоятелно. Състоянието му се влошава дотолкова, че не успява да отиде сам до тоалетната и се налага родителите му да го пренасят дотам. Те са плътно до него и му помагат изцяло както в отглеждането на 3-годишната Анита, така и в нормалните ежедневни нужди. 
Лекари от турската клиника "Медикъл парк" дават големи надежди Росен да се възстанови и отново да проходи нормално след операция. Сумата за нея обаче беше непосилна за семейството му и затова беше организирана дарителска кампания. Десетки добри хора помогнаха на Росен и му дадоха надежда, че отново ще стане на краката си и ще бъде пълноценен човек. А неговата мечта е съвсем обикновена - да си върне възможността да бъде работещ и грижещ се за дъщеря си Анита баща!
Все още няма точна дата за заминаването и постъпването на Росен в клиниката в Турция, като се очаква отговор от доктора. Кампанията за събирането на средства обаче ще продължи, тъй като ще е необходимо последващо следоперативно лечение, както и средства за рехабилитация.