Васил Василев, който беше задържан за убийството на Калина Симова в столичния квартал "Банишора" вчера, а след това опита да се самоубие, и друг път е правил опити да посяга на живота си. Това е станало през 2015 г. в чужбина при раздяла с друго момиче, съобщи шефката на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова, която обаче не назова по име нито извършителя, нито жертвата. 

След този опит за самоубийство 23-годишният Васил е посещавал психолог, каза Русинова и добави, че те нямат никакви документи за случая, тъй като той се е развил в чужбина. 

Василев и Симова живели заедно преди 3 месеца и няма нито сигнали, нито оперативни данни преди убийството момичето да е било жертва на домашно насилие, каза директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев. Той посочи, че след убийството Василев направил опит да се самоубие, като се прострелял два пъти с въздушен пистолет и прерязал леко вените на лявата си ръка.

Момчето е напълно контактно, прегледано е в Пирогов и е освободено оттам. В момента го разпитват. Той ще бъде обвинен за убийството на Симова, а прокуратурата ще му поиска постоянен арест.