Tesla предлага на изследователите по киберсигурност възможността да си тръгнат с чисто нов електрически седан Model 3, ако успеят да проникнат в колата и да открият уязвимости.

Пролетното състезание на Trend Micro Inc., Pwn2Own Vancouver, кани изследователите по сигурността да разкрият недостатъци в уеб браузърите и корпоративния софтуер. За първи път тази година състезанието добави автомобилна категория, включваща най-новата кола на Tesla, пише "Форчън".

Tesla стартира още през 2014 г. програма "награда за грешки", за да възнагради изследователите, които откриват и докладват недостатъци. Такива програми са често срещани в технологичната индустрия, но рядко в автомобилния бизнес. Това започва да се променя, тъй като все повече превозни средства са свързани с интернет, което ги прави уязвими за хакерство.
 

"Разработваме нашите автомобили с най-високи стандарти за безопасност във всяко отношение, а работата ни с изследователската общност за сигурност е безценна за нас", заяви Дейвид Лау, вицепрезидент на софтуера за автомобили в Tesla.