Състоянието на 41-годишния Росен Валентинов Стефанов, който страда от заболяване на гръбначния стълб, което заплашва да го прикове в инвалидна количка завинаги, рязко се влоши. Мъжът, който допреди две години води съвсем нормален живот, днес е самотен баща на легло, като дори вече не може да стане сам и е напълно безпомощен и зависим от чужда помощ. По думите му доскоро е имал травма на дълбокия нервус перонеус на ниво глезен и стъпало на левия крак, а сега вече има и на десния. Изкривяването на гръбнака му вече е видимо и започват да се появяват болки. Тежката диагноза - Кифоза и полупрешлен на Л1, парализира долните крайници на мъжа. Родителите на Росен са плътно до него и му помагат изцяло както в отглеждането на 3-годишната му дъщеричка Анита, така и в нормалните ежедневни нужди. 
Има шанс 41-годишният мъж отново да проходи нормално след операция в клиника "Медикъл парк" в Турция. За нея са необходими 24 000 евро, но сумата е непосилна за семейството на Росен. Благодарение на хората с добри сърца, които откликнаха на апела на самотния баща, по-голямата част от нужните средства вече са събрани. За да стане операцията реалност, обаче са необходими още около 6000 евро.
Всеки, който желае да помогне на бащата на малката Анита отново да се изправи на крака, може да го направи на разкритата дарителска сметка:
Fibank IBAN:BG13FINV91501317235545 - в лева
BIC:FINVBGSF
Росен Валентинов Стефанов