65-годишният Димитър пробол смъртоносно в сърцето съпругата си Юлияна, по-млада с 40 години

Момиченце на 8 месеца остана сираче, след като баща му Димитър Симеонов, на 65 години, прободе смъртоносно с нож майка му Юлияна, на 25 години. Трагедията се разигра в дома им в старозагорския квартал "Железник" навръх Ивановден малко след 16 часа.

Мъжът е арестуван първоначално за 24 часа, а грижи за бебето са поели социалните служби в града. Съдебен лекар каза, че младата жена е убита с един-единствен удар на ножа, попаднал точно в сърцето й.

Преди това през деня нищо не предвещавало бурята, развихрила се в апартамент на четвъртия етаж в жилищен блок на улица "Младост" 21, където семейството живеело под наем. По-рано на Ивановден майката завела бебето на контролен преглед при лекар и го разходила с количката пред блока.

 

Неотдавна 25-годишната съпруга Юлияна била завършила висше образование в Тракийския университет в Стара Загора. СНИМКА: Снимка: Фейсбук

 

Основна версия, по която работят разследващите, е убийство от ревност. Въпреки голямата разлика във възрастта им, Митко и Юлияна живеели като семейство от няколко години. Преди да им се роди момиченцето, имали и момче, което починало на 9 месеца. Двамата се познавали от десетина години, когато 15-годишната тогава Юлияна дошла да живее с баща си на квартира в съседен блок. Митко първо се сприятелил с бащата, а след това - и с дъщеря му, с която по-късно заживели на семейни начала и сключили брак.

65-годишният мъж работел като шофьор във фирма за производство на хляб. От първия си брак имал две пораснали деца, след развода бившата му съпруга се запиляла на гурбет в Гърция. След това при него в квартирата заживяла без брак друга жена с дете. Тя на свой ред си тръгнала, защото мъжът бил кавгаджия и тормозел жените до себе си, разказват съседи. Юлияна на практика му била трета поред съпруга.

Освен по възраст, Димитър и Юлияна имали и други различия. Неотдавна момичета било завършило висше образование - специалността "Социални дейности" в Тракийския университет в Стара Загора, преди това продавало хот-дог в центъра на града.

Младата жена явно била намислила да изостави по-възрастния с 40 години Митко, дори в профила си във Фейсбук била обявила, че е обвързана, но с някой си Ники, който бил на 28 години. Това със сигурност не се харесвало на шофьора, който не искал да се разделят.

Разследващите тепърва ще изясняват дали това е било повод за последната кавга между двамата, при която мъжът извадил ножа. Но Юлияна се била приготвила да излиза от жилището им, защото била облечена с палтото си, когато била прободена и паднала мъртва до входната врата отвътре на апартамента.

След убийството Димитър Симеонов първо се обадил на познат лекар, като му казал, че той самият е прободен смъртоносно. Докторът пристигнал на адреса, но трудно отворил входната врата на квартирата - тя не била заключена, но отвътре тя била подпряна с трупа на жената. Когато все пак влязал, медикът установил, че по тялото на мъжа имало порезни рани, които не били опасни. Тепърва ще се изяснява дали Юлияна се е борила за живота си или пък убиецът й се е самонаранил след това.

Сигнал за трагедията на телефон 112 подали съседи, които помогнали на лекаря да влезе в апартамента.