Броени часове остават до посрещането на новата 2019 година. У нас традиционно се организират празнични тържества в по-големите градове. 

В София над 350 полицаи ще охраняват площад „Александър Батенберг” по време на концерта, с който столичани ще изпратят 2018-та, съобщи bTV.

Булевардът днес е затворен за движение, забрани за престой и паркиране има в цялото каре около площада.

От полицията предупредиха, че всеки, който използва пиротехника на обществени места довечера, е заплашен от глоба от 500 до 2500 лева.

На концерта в новогодишната нощ в София няма да бъдат допускани хора във видимо нетрезво или неадекватно състояние, както и лица, носещи оръжие, пиротехника, летящи фенери, дронове, стъклени чаши, спиртни напитки, бутилки с капачки и други опасни предмети, застрашаващи обществения ред, живота и здравето на присъстващите, посочиха от пресцентъра на Столичната община. 

Във Варна ще посрещнат новата година без контролно-пропускателни пунктове и специални заграждения, но със засилено полицейско присъствие с много цивилни служители. Около хиляда души се очаква да гледат концерта и зарята на площад „Независимост”. 

Допълнителна охрана е осигурена за тържествата на открито тази вечер и в Стара Загора.Над 40 униформени и служители на общинска охрана ще бдят за спокойното и безинцидентно празнуване на гражданите. От общината напомнят, че употребата на пиротехнически средства и на алкохол по време на концерта са забранени. 

Впечатляващо шоу обещават организаторите в Пловдив, който в полунощ ще стане европейска столица на културата. В Бургас освен музикалната програма след 23 ч., ще бъдат раздадени 2000 парчета баница и по чаша вино на всеки желаещ.