10 таксита разбиха деца на 11, 12 и 14 г, за да откраднат таблетите, на които имало “хубави игри”. Кражбите станали в нощта срещу четвъртък в София.

Походът на малките бандити започнал в кв. “Хаджи Димитър”, където счупили прозорците на 3 жълти коли. След това строшили стъклата на още 4 таксита в съседния кв. “Левски Г” . След сигнал на един от собствениците хлапетата били заловени в кв. “Сухата река”, където вече били ограбили още 3 коли и взели мобилните устройства на шофьорите.

Веднага след ареста децата си признали, че нападали таксита заради таблетите в тях. “Играеха ни се игри, а такситата са си сложили хубави игри на таблетите”, обяснило едно от децата. От всички 10 разбити коли в 5 имало таблети, които малчуганите задигнали.

Въпреки крехката им възраст се оказало, че всички имат регистрации за кражби в полицията, както и за крабеж на друго дете, на което задигнали телефона след заплахи.

2 от децата вероятно ще бъдат наказани по Закона за противообществените прояви и престъпления на малолетните, защото нямат навършени 14 г. и не носят наказателна отговорност. С решение на съда могат да бъдат изпратени и в поправителен интернат.

14-годишното момче обаче може и да бъде подведено под наказателна отговорност. “Ако беше само за кражбата на 1 таблет, можеше и да му се размине”, коментираха полицаи.