25-годишният русенец с голямо сърце Теодор Цветков успешно преплува 50 км с вързани крака в подкрепа на фондация „Александър Русев“, посветила се на работата с деца с двигателни проблеми. По време на 16-часовото плуване на Теодор в басейна на спортното училище заедно с него плуваха и състезатели на различна възраст от русенски спортни клубове. Поредната благотворителна инициатива на Теодор, който е и треньор по плуване, успя да събере около 4000 лева. Те ще бъдат добавени за постигането на голямата цел на фондацията - изграждането на модерен воднорехабилитационен комплекс за деца с увреждания. 
Теодор, който неколкократно вече плува за набиране на средства за различни каузи, сподели, че в това предизвикателство е имало много трудни моменти. Плувният маратон е бил голямо изпитание, а най-трудният момент е бил около 45-ия километър, когато му е станало много студено. Заради преохлаждането дори му е минала мисълта да прекрати събитието. Но амбициозният младеж за пореден път успя да направи подвиг в подкрепа на фондацията. И през 2019 Теодор няма да спре да предизвиква себе си и вече си е поставил нова цел - да се преплуват колкото се може повече езера в България. 
Всеки, който иска да подкрепи мисията на фондация „Александър Русев“ да бъде създаден модерен рехабилитационен център за деца с увреждания, може да дари средства по разкритата банкова сметка:
ТБ „Юробанк България“ АД
BIC: BPBIBGSF
IBAN: BG 06 BPBI 7921 1045 5933 01 - BGN
BG 85 BPBI 7921 1445 5933 01 - EUR