Amazon обяви в сряда рекорден празничен сезон, през който са били поръчани повече артикули по света от когато и да е по-рано. Изявлението идва на фона на стачките, засегнали гиганта в Европа, където служителите неколкократно напуснаха работните си места с призив за по-добри условия на труд и заплащане.

„Този сезон беше най-добрият ни и ние с нетърпение очакваме да продължим да предлагаме на нашите клиенти това, което искат, по начините, които са най-удобни за тях през 2019 г.“, каза Джеф Уийк, главен изпълнителен директор на глобалния потребителски бизнес на Amazon, цитиран от Business Insider. 

От компанията не изнесоха конкретни числа за продажбите. От там обаче посочиха, че по време на празничния сезон десетки милиони клиенти са се регистрирали за Prime услугата на електронния търговец (някои чрез безплатен пробен период, други чрез платен абонамент). Само в САЩ с Prime са били доставени около 1 млрд. артикула. 

Новите Prime абонати вероятно са помогнали на Amazon да затвърди доминацията си сред търговците по отношение на покупки в последната минута – тенденция, която е налице от години. Плащането за въпросната услуга гарантира на клиентите, че ще получат поръчките си навреме, което по Коледа е особено ценно. 

По информация от самата Amazon най-добре през последните седмици на добри продажби са се радвали стоки като куклите LOL Surprise! от серията Glam Carthartt, безжичните слушалки Bose QuietComfort, както и собствените ѝ устройства Echo Dot.