Племенник на тв водещата Гала е бил застрелян от полицията на улицата в САЩ. Гала веднага тръгнала към щатите да подкрепи брат си и затова не бе на екран миналата седмица. Това съобщава в. "Уикенд".

Новината е вярна, потвърдиха за "24 часа" близки на водещата. Проверка на "24 часа" из медиите в щата Ню Йорк показа, че на 10 декември т.г. в градчето Фредония е бил застрелян млад мъж. Според полицията служителите й се отзовали на сигнал от граждани. В къща на ул. "Либърти" в банята на втория етаж се бил барикадирал млад мъж. Полицай и пожарникар се опитали да го измъкнат от там. Младежът първо отказвал да отвори вратата, но после излязъл и подгонил служителите на реда с нож в ръка. По гърдите му имало прорезни рани, от които течала кръв. На алеята пред къщата полицаят спрял и извикал на младежа да спре. Според официалната информация човекът не се подчинил, приближил се много, размахвайки ножа,  и полицаят нямал друг избор, освен да стреля в него няколко пъти. 

На убития са взети проби за наркотици и лекарства, но няма да бъдат готови скоро, казват източници от полицията. Предполага се, че странното му поведение се е дължало на упойващи вещества.

Жертвата се казва Георги (Джордж) Пенев. Той е син на брата на Гала Петър, който живее отдавна със семейството си в Бъфало, САЩ, и има собствен бизнес. 

Сестрата на убития Джордж Мария пише в страницата www.gofundme.com:  В 2 ч. през нощта на 11 декември ме събуди звънът на телефона. Полицай ми каза, че моят брат Джордж, познат на по-голямата част от Бъфало като Пенев, е бил прострелян четири пъти в гърдите от полицай от Фредония в понеделник, 10 декември в 1:30 ч. следобяд. Полицаят нямало да бъде обвинен в нищо. 

Мария пише колко чудесен човек е бил Джордж: "Той имаше удивителната способност да се разбира с всекиго. Толкова обичаше братовчедка ни Мари (това е името на дъщерята на Гала - б.р.), че когато родителите ни му съобщили, че ще има сестра, той настоял да кръстят и мен Мари, и аз съм кръстена така."

Тя разказва и спомени за брат си, след което обяснява, че събира пари за погребението и за разходите за адвокат. 

Мария е сложила в профила си във фейсбук профилна снимка с него, на която десетки са реагирали с разплакан емотикон. Отново в профила си във Фейсбук тя призовава всеки, който би искал да сподели някаква история или просто последни думи за Джордж, да я извести. Мария добавя, че поклонението на брат й ще се проведе в събота, 22-ти в 10 ч. в църквата "Кръстопът".

Преди няколко дни тя споделя и пост с думи на автора Касим Чауин, които гласят: "Накрая единственото, което си спомняме за някого, е това как се е държал с нас, колко ни е обичал и ние него".

В Инстаграм профила си Мария сподели обща стара снимка с брат си, под която написа: "Не мога да повярвам, че си отиде. Съкрушена съм от факта, че не се бяхме виждали от юли и последното нещо, което ти ми написа беше "обади ми се да се чуем скоро, защото ми липсваш". Така и нямах шанса да ти се обадя. Не съм сигурна, че знаеше колко много те обичат всички в действителност. Никога не съм срещала човек с повече приятели от теб. Изглеждаше така сякаш цял Бъфало те познава. Когато казвах името си заедно с фамилията, всички ме питаха да не би да съм сестра ти. Ти ме научи да обичам безусловно. Научи ме и че животът не е честен понякога, което напоследък си припомням. Винаги ще искам да имах повече време с теб. Почивай мир! Винаги ще те обичам!".

Приятели на Джордж също споделят публикацията на сестра му от gofundme.com, за да помогнат за събирането на средства. Негов близък на име Джейк Аплин публикува трогателни слова по адрес на убития племенник на Гала: "Нямам думи, сърцето ми е разбито, виждайки, че това е истина. Джордж Пенев беше най-спокойният и весел човек, който някога съм срещал. Винаги, когато си бил около мен, си правил живота ми по-светъл и приятен. Ще ми липсваш винаги заспал на моя диван!".