Холивудската звезда Леонардо ди Каприо ще върне своята награда „Оскар“. Тази новина разочарова многомилионната армия от фенове на актьора, тъй като той спечели заветното отличие след големи агитации и подигравки. 

Те обаче могат да си отдъхнат, тъй като не става въпрос за наградата от 2016 година, отредена за ролята му във филма „Завръщането“.

Екранният вълк от Уолстрийт получи статуетка и през 2015-а, подарена му от малайзийският бизнесмен Джо Ло. Той връчи на Ди Каприо трофея на Марлон Брандо от 1954 година, редом с други подаръци, сред които картина на Пикасо. Според New York Times, бизнесменът е купил статуетката от търг за 600 хиляди долара. В съдебен иск обаче се посочва, че тя е била открадната от дома на Брандо.

В момента Ло е обвинен в измама с инвестиционен фонд за милиарди долари и звездата от „Титаник“ трябва да предаде на полицията всичките си дарове от него.

Академията за филмови изкуства и науки си запазва правото да изкупува която и да е от статуетките на символична цена от един долар и се предполага, че именно там ще бъде върнат трофеят на Брандо след като приключи разследването.