Едни от най-добрите планински и ултрабегачи, футболисти, гимнастички, както и стотици ентусиасти се събраха в неделя в Южния парк в София, за да бягат с благотворителна цел - да съберат средства за лечението на 2-годишната Нарин от Русе, която страда от детска церебрална парализа.
Малкото момиченце има нужда от рехабилитация и невростимулация в специализирания център за деца в Истанбул, за да може да проходи и проговори. Затова и благотворителното събитие, което обедини любителите на спорта и известни личности, беше под наслов "Бягай, за да може да бяга и Тя!".
Бягането продължи 6 часа, като бяха пробягани 40 км, а събраната сума беше около 10 000 лева, които ще бъдат внесени в сметката на Нарин и ще бъдат използвани за нейната рехабилитация. 
Нарин се ражда на 31 май 2016 година, но получава кръвоизлив в мозъка, като 24 часа е на апаратно дишане и прекарва две седмици в кувьоз. Когато е на годинка й е поставена диагнозата детска церебрална парализа, съпътствана с епилепсия. Родителите на момиченцето са посещавали различни лекари, а битката за живота й продължава. Диагнозата е свързана с тежки малформации, които не позволяват на момиченцето да проходи, както и с проблеми в сетивните органи. 
Майката на Нарин Сюлбие не спира да се надява, че с помощта на добри хора детето й ще успее да проходи, да говори и да има нормално детство, каквото заслужава. 
"09.12.2018 г - тази дата никога няма да забравя. Всички си оставиха личните ангажименти и се притекоха на помощ на Нарин, като организираха благотворително бягане. Аз като майка на едно силно и борбено дете, ви казвам: Виждам упоритостта й, усещам желанието в нея и силно вярвам, че моето слънчево дете с помощта на добри хора ще постигне най-доброто и един ден заедно всички ще бягаме в Южния парк на София", сподели във Фейсбук майката на Нарин. Тя сърдечно благодари на организаторите на събитието, които нарече Ангелите на къдрокоската Нарин, на футболистите и гимнастичките, както и на всички хора - малки и големи, които се включиха да бягат за Нарин. "Вие сте доказателството, че българският народ притежава златното добро сърце, винаги готови да помагат на нуждаещите се. Бъдете горди със себе си и щастливи", казва още Сюлбие. 
Въпреки страшната диагноза от центъра за деца с увреждания в Турция дават добри прогнози за Нарин. Но за да продължи битката, семейството на 2-годишното момиченце се нуждае от 75 000 евро, което е непосилна сума за тях. Лечението ще бъде много дълго, изпълнено с много курсове на рехабилитации и съпътстващи операции. 
Всеки, който иска да подкрепи Нарин в нелеката й битка да води пълноценен живот, може да дари средства в разкритата банкова сметка: 
IBAN: BG40 FINV 9150 1317 2329 25
BIC: FINVBGSF
Титуляр : Narin Ayvaz / Нарин Айваз