- Г-жо Пеева, веригата КООП досега се развиваше само в селата. Защо решихте да влезете и в града?
- Разширяваме се, вече имаме 67 магазина в областите Русе и Разград. Наскоро открихме супермаркет от веригата в Басарбово. Населението по селата намалява, така че трябва да се развиваме и да търсим нови възможности.
- Къде в Русе ще се намира новият ви магазин?
- В квартал "Родина 2", на ул."Чипровци". Взехме половината от новата сграда до комплекс "Димчо Дебелянов". Там върху площ от 400 квадрата ще е новият ни магазин.
- Как възнамерявате да се конкурирате с другите вериги за бързооборотни стоки?
- Ще бъде трудно, но имаме какво да предложим на русенци. "КООП" е 100% българска верига, която предлага само продукти на наши производители, а цялата печалба се реинвестира отново в България. Още от създаването си следваме и социални цели, така че работим с възможно най-ниските надценки. Хората могат да бъдат сигурни, че при нас ще намерят добра стока на добра цена.
- Марката "КООП" не е нова, но сякаш много хора не знаят, че още ви има.
- По-възрастните ни питат "Има ли ви още?", а по-младите - "Кои сте вие?". Но в цяла България са 800 "КООП" магазина, имаме централизиран пазар, договаряме се с производители да произвеждат продукти с нашата марка. В Районен кооперативен съюз-Русе членуват 28 кооперации, имаме 5100 член-кооператори. Искаме да увеличим броя им, да привлечем повече млади хора. Правим едни модерни търговски обекти по селата, където сме барометър за ценообразуването. От 67 магазина 8 са наши, другите са на кооперациите. 25 от тях са лицензирани като напълно отговарящи на стандартите на марката "КООП". 
- Какви други дейности освен търговията развивате?
- Основните са три. Първо - селско стопанство, обработка на земеделска земя. Имаме зърнобаза в Бъзън, обработваме 8000 дка на член-кооператори и други физически лица, притежаваме 1100 дка собствена земя. Второ - логистичен център. От склада на едро зареждаме кооперациите и други търговци със стоки с марката "КООП". Трето - търговия на дребно. Изградихме и модернизирахме 8 търговски обекта. Пет от тях са в община Русе, другите три - в Иваново. Преди месец реновирахме магазин в Басарбово, а сега на 10 декември отваряме в Русе.
- Има ли бъдеще за кооперативното движение у нас?
- Преди три години бях пълномощник на България в Международния кооперативен алианс. Изказваха се всякакви премиер-министри и призоваваха бизнеса да се кооперира. Така че бъдеще има, съединените усилия винаги постигат по-добри резултати. Но у нас нещата са обърнати - все гледаме да се делим и всеки за себе си.