Още тази нощ НКЖИ започна отстраняването на пораженията от дерайлиралия локомотив при км 146.5 на входа на Кресненското дефиле, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Влакът Петрич-София дерайлира към 18.55 ч. снощи на излизане от последния тунел в дефилето, на около 3 км преди гара Черниче.

Ранени бяха 9 души, трима от тях от подвижния състав на влака.

От ОД на МВР съобщиха, че около 19:00 часа в 02 РУ-Благоевград е получен сигнал за това, че в района на км 146, влакова композиция, движеща се в направление гр.Петрич – гр.Благоевград се удря в скала, намираща на железопътната линия, в резултат на което дерайлира.

При инцидента са пострадали: 58-годишна жена от гр.София, която е със скъсано сухожилие на десен крак, 20-годишен мъж от гр.Перник -с комоцио, 37-годишен мъж от гр.Петрич - с фрактура на главата, 65-годишна жена от гр.Благоевград - с фрактура на носа, 60-годишна жена от гр.Благоевград - с оплакване от високо кръвно налягане, 33-годишен мъж от с.Черниче - с травми в областта на гърдите и корема, 68-годишен мъж от гр.Перник - с разкъсно-контузна рана на носа, 48-годишна жена от гр.Симитли- с натъртвания по тялото и 53-годишен мъж от гр.Сандански, който е с натъртвания по тялото. Пробата на машиниста на влака за употреба на алкохол е отрицателна. За случая е уведомена РП-Благоевград.

На място са присъствали: група СД-Благоевград, 3 екипа на РСПБЗН-Благоевград, екип на РСПБЗН-Сандански, и екип на РСПБЗН-Разлог.

На местопроизшествието днес се подменяше се контактната мрежа, разкъсана заради съборен от локомотива стълб. Тази сутрин се осигуряваше достъп на специализирана техника, която да премести локомотива, за да се ремонтира разкъсания релсов път. Влакове по линията все още не се движат, ремонтът ще отнеме време.