Никой не обича да плаща данъци. Но плащането им не може да се избегне. Както е казал Айнщайн - "Най-трудното нещо на света е да се разбере какво е данък общ доход".

А кой, според вас, е човекът, платил най-големия данък общ доход в историята на САЩ? Предполагате, че е някой, който работи на Уолстрийт или в Силициевата долина? 

Дали е Марк Зукърбърг? За ваша информация, след като Facebook става публична компания през 2012 г., Марк е "ударен" с 2 милиарда долара данък върху доходите на физическите лица. Но тази сума все още не е рекордна за всички времена.

Стивън Коен е хедж фонд мениджър, управлявал доскоро фонда SAC Capital, който на върха на славата си има под управление активи за 16 милиарда долара. SAC е закрит през 2014 г. след скандал за търговия с вътрешна информация. В резултат на това Коен е принуден да върне всички външни инвестиционни пари и да създаде семеен офис, който управлява преди всичко личното му имущество.

Новосъздадената му фирма се казва Point72 Asset Management и управлява около 11 милиарда долара в началото на 2017 година. Компанията му е върнала около 10% след разходите през същата година и е набрала 3 млрд. външни капитали в началото на 2018 г. Така че общо стават 14 млрд. долара.

Според сайта на Point72 от ноември 2018 г. фирмата управлява 11 милиарда долара. Какво се случва с останалите 3 милиарда долара? Дали са резерви? Не.

Стив Коен е трябвало да плати 3 милиарда долара данъци.

И това е най-голямата сума, която някога е плащана като данък от физическо лице.