Прокуратурата извади торбата с номерата и отново задържа соченият за лидер на "Килърите-4" Йосиф Йосифов-Йоско Костинбродския само няколко часа след като съда го е пуснал без мярка за неотклонение, съобщи Блиц. Срещу Йосифов имало и трето дело, което бе използвано от държавното обвинение, за да има повод той да си седи в ареста. От държавното обвинение правят този номер на Костинбродския за втори път.
На 11 февруари Йоско бе пуснат от ареста от Специализирания апелативен съд по делото срещу него за организиране на престъпна група за разпространение на дрога. Минута след това прокурорът по делото "Килърите-4" му връчил постановлението, с което го задържа за 72 часа. Три дни по-късно магистратите от Спецсъда гледаха мярката му за неотклонение, на която става ясно, че няма разрешение от Гърция Костинбродския да бъде задържан за групата за убийства. Той е бил екстрадиран у нас от южната ни съседка само за делото за наркотици.

След седмица, която държавното ни обвинение поиска, за да реши пробелма, бе насрочено ново заседание за днес. Малко преди 11 ч. Специализираният съд пусна Йосифов от ареста без каквато и да била мярка, тъй като разрешение от Гърция така и не е дошло. Само няколко часа след като бе пуснат на сводоба обаче стана ясно, че Йоско пак е в ареста. Този път задържането му е станало по трето дело, което се водело от Софийска районна прокуратура. Говорителят на СРП Петър Белчев обясни, че районен прокурор не е издавал постановление да бъде задържан Йосифов за 72 часа и изказа предположение, че ако е арестуван, то това е станало с полицейска мярка - 24 часа. Белчев не успя да посочи дали срещу Костинбродския има производство в СРП и за какво, тъй като за проверката са нужни трите имена и ЕГН-то на обвиняемия.

По непотвърдена информация в последния момент е било спретнато разследване срещу Йосиф Йосифов за притежание на оръжие, за да може той да бъде задържан, докато от Гърция изпратят разрешение той да бъде разследван по "Килърите-4" или трето дело.

Припомняме, че Йосифов беше задържан в Солун през януари 2013 г., а в квартирата му бе открит боен арсенал. Той бе доведен от Гърция у нас, за да бъде съден за организиране на група за разпространение на дрога. Делото срещу него за това обаче бе прекратено. По закон той не може да бъде разследван за друго престъпление освен за това, за което е бил екстрадиран от Гърция, без разрешение на властите в южната ни съседка.