„Дайниус Пулаускас Груп“ („DPG“) е създадена през 1996 и веднага се утвърждава като един от водещите литовски джаз състави. Поради безспорните качества на членовете си DPG получава международно признание като съвременен представител на литовския джаз.
Музикалният критик Ян Патерсън в своя портал „Всичко за джаза“ описва групата като „уникален секстет чиято смесица от мелодия и сила, лиризъм и неочакваност ги поставя стабилно начело на прогресивния европейския джаз фюжън“. Същият казва за лидера на групата: „пианистът и кийбордист, Пулаускас, е без съмнение един от най-интересните джаз фюжън композитори в Европа, който е двигател на този секстет вече 22 години“.
Шведският критик Бо Левендер в свой анализ за съвременния джаз пише: „Пулаускас заедно със своите колеги правят най-добрия възможен фюжън; от дълго време не съм слушал толкова талантливи джаз майстори“. 
Популярната литовска формация взема участие в над 142 джаз фестивала в 34 държави, на четири континента. „DPG“ е първата литовска група, която гастролира на сцените в Малайзия, Индонезия, Южноафриканска република, Египет, Етиопия и Южна Корея. 
Групата е аплодирана в престижни фестивали в Отава, Лондон, Вашингтон и Токио. 
За цялостния си принос, през 2001 г. „DPG“ получава златен диск, награда за най-добър музикант на годината, от Съюза на литовските музиканти. До момента са издали 9 CD-та и 2 DVD-та с авторска музика. Деветия албум на групата „Най-доброто от 20 години“, документира пътя на състава през годините и представя най-добрите композиции на ДDPGУ.
В работата си Даиниус Пулаускас е изключително разнообразен и продуктивен.
Той композира музика за големи оркестри (Биг Бенд), за симфонични оркестри, за камерни ансамбли. Пише театрална и филмова музика, и редовно участва в различни телевизионни проекти. Наскоро Естонският национален оперен и балетен театър поставиха съвременен балет, базиран на оригинални негови композиции.
Композиции на Пулаускас са включени и в CentenaryCD, като в тях той сътрудничи с утвърдени естонски и латвийски джазови формации „Toivo Unt“ и „Maris Briezkalns“.
В международните си изяви Пулаускас работи с музиканти от САЩ, Франция, Израел, Южна Корея, Италия, Финландия, Германия, Русия и др.
Пианистът има и много самостоятелни изяви на международните джаз фестивали. Спечелил е редица награди: Браво (1999) за най-добър литовски джаз музикант; голямата награда за най-добро изпълнение и аранжимент на „Yesterday“ от Ленън и Маккартни на едноименния международен конкурс през 1999 година в Естония; два пъти е номиниран за наградата на Литва за национална култура и изкуство.