Отборът на Левски допусна третото си поражение от началото на сезона в Първа лига, след като загуби от Черно море с 0:1 като гост в мач от 15-ия кръг на шампионата. На стадион "Тича" във Варна "сините" продължиха с вратарските неволи, като този път словакът Мартин Полачек направи детинска грешка за единствения гол в двубоя, а столичани регистрираха втора загуба край морето само в рамките на две седмици, след като бяха отстранени за Купата на България след дузпи от същия съперник.

Домакините започнаха добре срещата и контролираха играта, като често поглеждаха към вратата на съперника. Настойчивостта им даде резултат в 22-та минута, когато Полачек улови една топка и в опит да започне бърза контраатака я хвърли в краката на играч на "моряците", който намери непокрития Жоржиньо в наказателното поле, а бразилецът прати топката в мрежата с изстрел по земя, като и при удара намесата на Полачек бе крайно неубедителна. До края на първата част футболистите на Черно море продължиха да доминират, но не успяха да стигнат до втори гол, а атаката на Левски изглеждаше неефективна.

След почивката гостите натиснаха в търсене на обрат, но трудно стигаха до чисти голови положения, като първият им точен изстрел дойде в 76-та минута, когато Благой Макенджиев отрази изстрел на Хали Тиам. Малко преди това крилото на "сините" Жерсон Кабрал си изпроси два глупави жълти картона в рамките на минута и половина след изпълнение на свободен удар преди даден съдийски сигнал и явна симулация. До края на срещата Макенджиев бе на мястото си, когато се налагаше и в крайна сметка Черно море спечели с 1:0.

След това поражение Левски ще посрещне паузата за мачове на националните отбори на трето място в класирането с 34 точки, докато Черно море вече има актив от 21 точки и измести Локомотив Пловдив от шестата позиция.