Tesla избра нов лидер на борда на директорите си, след като Илон Мъск беше принуден да се оттегли. Компанията за електрически автомобили обяви, че основателят на компанията ще бъде наследен от Робин Денхолм, досега главен финансов директор на австралийската телекомуникационна компания Telstra.

Денхолм, която вече е член на борда на Tesla, ще започне да работи в компанията на пълно работно време след изтичането на шестмесечния период на предизвестие с Telstra.

"За да се осигури плавен преход по време на оставащите ангажименти на Робин в Telstra, Илон ще предостави всякаква подкрепа, която тя поиска в качеството си на председател", се казва в изявление на автомобилната компания.

Мъск беше принуден да се оттегли като председател на Tesla и да плати глоба в размер на 20 милиона долара в сделка с Комисията по ценните книжа и борсите преди месец. Компанията също бе глобена с 20 млн. долара, след като Мъск стана обект на разследване заради изявлението си, че ще свали Tesla от търговия на борсата, когато цената на акция достигне 420 долара.