Рибарят Гъс Хът се превърна в истински герой, след като спаси 18-месечно бебе от открити води  край плажа Матата, Нова Зеландия. 

Невероятната случка, която е можела да има фатален край се е случила на 26 октомври сутринта, когато Гъс  излиза с лодката си за ранен риболов. 

Тогава вниманието му е привлечено от нещо необичайно, което плува в морето. 

"Реших да приближа и го хванах за ръката; дори тогава мислех, че е кукла. Лицето му беше като от порцелан, а късата му коса беше мокра. Внезапно проплака и тогава си казах "О, Боже! Това е бебе! И е живо!""

Било е въпрос на късмет, че Хът е бил наблизо за да спаси 18-месечното бебе, което е изпълзяло от палатката на родителите си, които са отседнали в къмпинг, който се е намирал наблизо. 

Рибарят обяснява, че тази сутрин направил непредвидено отклонение от традиционния си маршрут и решил да излезе в открити води с около 100 метра на ляво от обичайното. 

"Ако бях закъснял с минута, нямаше да го видя... Това дете е голям късметлия."

Малачи Рийв - малкият беглец е бил откаран в болница, тъй като имало съмнения, че е измръзнал във водите на океана. След преглед от медиците става ясно, че детето не е пострадало, а най-стресирани са били родителите.