На Коледа се случват чудеса! Това го слушаме всяка година. Проблемът е, че у нас обикновеният човек очаква „чудото” във формата на тънко пликче с нещо над заплатата. Но истината е, че по света има хора, които наистина правят чудеса. Един от тях е Савджи Дхолакия, който дарява служителите си не с купони за храна от близкия магазин, а с коли. И тази година милиардерът продължи традицията за празника Дивали, най-големият индийски и индуистки празник, равносилен на християнската Коледа. Миналата седмица собственикът на Hari Krishna Exporters връчи ключовете за чисто нови автомобили на 600 от своите служители, обработващи диамантите, с което им засвидетелства благодарността за свършената през годината работа.

Тази година избраните служители получиха като бонус автомобили Renault KWID и Maruti Suzuki Celerio. Но това далеч не означава, че останалите са били пренебрегнати. Церемонията по връчването на колите се е състояла на 25 октомври в Ню Делхи, но към този момент 4000 от общо 5500 служители вече са били получили други бонуси (вероятно аналог на българските пликчета, но с по-сериозно парично съдържание).

Тазгодишният жест към служителите е четвърти пореден, като най-дълбоко в джобовете Дхолакия се бръкна през 2016 г. Тогава бизнесменът, чиято компания прави годишен стокооборот за около 1,4 млрд. лева, дари на служителите си 1260 автомобила, 400 апартамента и дори диаманти на част от работниците.