Григор Димитров загуби от хърватина Марин Чилич в среща от втория кръг на тенис турнира в Париж. Гришо падна с тайбрек 6:7 в първия сет, а във втория се пречупи за крайното 6:4, макар да спаси два мач пойнта на Чилич.

Първият сет започна лошо за Григор и той изостана с 0:2 след пробив при първото си сервиране. Още в следващия гейм обаче проби Чилич, а след това изравни. Сетът отиде в тайбрек, като при 5:4 и 6:5 българинът спаси общо 5 сет пойнта на хървартина. В тайбрека Чилич поведе при 5:5, а след това взе сета със 7:5.

Вторият сет започна с пробив за Чилич, а Гришо се размина с бърза загуба, след като спаси три брейкпойнта при 1:3. Българинът спаси и два мачпойнта пори 5:3 за Чилич и запази интригата, която съперникът му уби за крайното 6:4.

Григор можеше да срещна световния номер 1 Новак Джокович в следващата фаза в Париж, но допусна четвърта загуба от Чилич в петте им мача досега. Така реално състезателната година за него приключва, тъй като не се класира за финалния Мастърс в Лондон, а следващият му заявен турнир е на 1 януари в Бризбейн (Австралия).

Очаква се Григор да продължи да се подготвя с помощта на легендата Андре Агаси, от когото е много доволен и да започне прероден новата година след неуспешната 2018-а.