През нощта облачността ще се разкъсва и намалява. Над Западна България ще преобладава ясно време, докато на изток ще остане предимно значителна облачност, но до сутринта и там ще се разкъса. Минималните температури ще са от 9-11 градуса в котловините в Западна България до 14-17 градуса на места в Северна България.

Според прогнозата за времето на НИМХ утре ще бъде предимно слънчево. Вятърът временно ще се ориентира от запад-северозапад, ще е слаб до умерен и с него дневните температури слабо ще се понижат. Привечер ще започне да се ориентира от изток-североизток. Максималните температури ще са предимно между 22 и 27 градуса.

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части и силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16 градуса, на 2000 метра - около 10 градуса.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен северозападен вятър, който до края на деня ще се ориентира от север-североизток. Максималните температури ще са 22-24 градуса. Температурата на морската вода е 17-18 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.