26-годишният мъж, който вчера застреля 23-годишната си приятелка и едногодишната си дъщеричка е подал сигнал за психически тормоз в петък, след като в четвъртък те се разделят. Това каза директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов на брифинг, предаде БГНЕС.

Иванов добави, че в рамките на специализирана полицейска операция на територията на целия град, в която се е включил отряд „Кобра“ и следово куче са били проверени всички възможни адреси, на които е можел да се укрие.

Иванов добави, че преди да нанесе фаталния изстрел върху едногодишното си дете, Викторио Александров е пътувал в такси.

“Получихме сигнал от таксиметров водач, който заяви, че около 19.00 ч. въпросното лице, за което бяхме разпространили снимка в медиите, го е качил. Той е бил заплашен от извършителя. В близост до бензиностанция в района на Долни Богров го е принудил да спре и заедно с детето е влязъл в храсти в тъмна местност. По време на разговора, свидетелят твърди, че детето през цялото време е плакало“, каза още ст. комисар Иванов.

Той обясни, че свидетелят е казал, че мъжът му е споделил, че има намерение да се самоубие, но е заявил, че детето трябва да живее.

„При обхода на мястото колегите чуват изстрели и ги откриват. Убийството на детето и опита за самоубийство са станали около 23.30 ч.“, каза още директорът на СДВР и уточни, че оръжието, с което е извършено престъплението е открито и е законно притежаваното от Александров, който от 5 години работи в охранителна фирма.

На журналистически въпрос дали има сигнали срещу убиеца, Иванов поясни, че има един сигнал, но той е от мъжа, че жената му нанася психически тормоз миналата седмица, но все още не я ясен резултатът от жалбата, тъй като тя е подадена в петък. Директорът на СДВР обясни, че двойката са живеели от година и половина в „Надежда“ на семейни начала и добави, че преди година също са се разделяли.

„Той ще бъде разпитан, когато здравословното му състояние позволява. Взета му е кръвна проба, но експертизата все още не е готова“, обясни ст. комисар Иванов.

Ръководителят на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова заяви, че вече няма съмнение, че извършителят на престъплението е бащата и каза каква е предисторията на трагедията.

„Миналата седмица е празнуван рожденият ден на детето. От около седмица извършителят не живее в апартамента. След скандал между него и убитата в събота и неделя, бащата на убитата е преспивал в дома, притеснявайки се от действия на извършителя на тежкото престъпление“, обясни Русинова.

Тя уточни, че вчера в 17.20 часа майката на убитата е посетила апартамента, защото не е имала връзка с нея по телефона.

„След като не е могла да влезе, е извикала ключар и е намерила починалата млада жена с две огнестрелни рани. Детето не е било в апартамента. Около 18.30 часа е подаден сигнал в полицията и е започнало издирването на извършителя на деянието и детето. Установено е мястото, към което се е движил той. Оказано е съдействие от неговия баща и от шофьор на такси, който го е превозил до мястото, на което в последствие той е намерен. Установен е часът, в който той пристига в апартамента, и след няколко минути той излиза от там тичайки и с дете на ръце“, обясни прокурор Русинова.

Тя заяви, че детето е било простреляно в дясното око и когато са били открити и двамата са били живи.

„Бащата е без опасност за живота, настанен е в болницата с прострелна рана в главата, но тя по-скоро е само одраскване, няма патрон в главата. Досъдебното производство е докладвано на наблюдаващ прокурор и ще бъдат предприети съответните действия за привличането на извършителя в качеството му на обвиняем и ще бъде взета най-тежката мярка“, обясни Русинова.