Семейството на тайландския милиардер Вишай Шриваданапрабха, който в събота вечерта загина в катастрофа с хеликоптер край стадиона на Лестър Сити и "Кинг Пуърс Стейдиъм" посетиха днес мястото на трагедията.

Тайландецът, който стана собственик на "лисиците" през 2010 година и под чието ръководство те стигнаха до най-големия успех в историята си - шампионската титла през 2016, е отлетял заедно с още четирма души на борда от центъра на терена след мача с Уест Хем в събота, но веднага след това хеликоптерът се разби на паркинга пред стадиона. Вчера бяха потвърдени имената на петимата загинали, а жителите на Лестър и феновете на футболния клуб се стекоха на стадиона, за да оставят цветя. Днес това сториха и роднините на Шриваданапрабха - синът му Аяват, който е и изпълнителен директор на клуба, жена му Аймон, дъщеря му Ворамас и около 30 други членове на фамилията и близки.

По-рано днес съболезнования към близките на тайландския бизнесмен поднесоха министър-председателят на Великобритания Тереза Мей и херцогът на Кембридж принц Уилям. "Имаш шанса да познавам Вишай от няколко години. Той беше човек със силна ценностна система, който подкрепяше редица важни благотворителни каузи. Той направи огромен принос към футбола, на на последно място с магическото постижение на Лестър от 2016-та година, което спечели симпатиите на цял свят", каза принц Уилям.