Повече от един милион британци са се подписали под петиция за втори референдум за Брекзит, пише британското издание The Independent, цитирано от "Фокус". 

Петицията достигна един милион в събота следобед, само три месеца след старта й и застоя в преговорите с Брюксел и нарастващата загриженост за вероятен Брекзит без споразумение или възможността за сделка, която не отговаря на очакванията на обществеността.

Тереза Мей отказва засега да обмисли нов референдум - но въпросът може в крайна сметка да излезе от контрола й, с намаляването на вероятността премиерът да получи парламентарно одобрение на евентуално договорено споразумение с Брюксел.

Преди само седмица почти 700 000 души излязоха по улиците на Лондон с искане за втори референдум , найголямата масова демонстрация, след протестите срещу участието на Великобритания във войната в Ирак. The Independent стартира кампанията си "Final Say", за да осигури гласуване на резултата от преговорите с Брюксел през юли, като имената под петицията бързо достигат на стотици хиляди.