Това, което искат майките, е правилно и това, което казва Валери Симеонов - че този закон няма да им го даде, също е правилно. Това обяви в интервю пред bTV бившият здравен министър Петър Москов.

"Трябва да си ръб като Симеонов, за да се изправиш в публично обречен спор с гневни жени с разрушен живот и техните болни деца и да им кажеш, че ги използваш", написа вчера той в лично мнение за "24 часа".

По думите му изобщо не е сигурно, че като се дадат нови 150 млн. лева към осигуряваните досега 1.5 млрд., нещо ще се промени. Според него системата трябва да бъде променена така, че хората с увреждания да се върнат в обществото и да могат да работят.

Москов обаче се обяви срещу задължаването на работодателите да наемат хора с увреждания, заложено в новия закон.

"Ако свалим оборотите от разказа за сълзи и състрадание, трябва да влезем в разказа за това каква държава искаме - парите реално да стигат до тези хора", каза още той.

Относно заявената амбиция на ДПС за предсрочни избори ексминистърът обяви, че "БСП и ДПС са развалената храна на българската политическа витрина. И уточни, че проблемът на ДПС е всяко едно мнозинство, в което ги няма.

Според Петър Москов в момента предсрочни изборни не са необходими.