Опитен ловец прострелял свой колега по време на лов в монтанското село Черни връх. Сакатлъкът станал в събота преди обяд в местността Полето.

Ловната дружинка на селото и техни гости от Берковица излезли на лов за хищници. В полето обаче забелязали и много пъдпъдъци и заредили пушките със сачми за хвъркати. После направили разстановка в слънчогледова нива. На мушката на 66- годишния Васил К. се появило пиле и той започнал да го следи, завъртял оръжието встрани и гръмнал. Сачмите обаче рикоширали и уцелили колегата му.

Пострадалият по време на излета е 30-годишният Красимир Б. Младият мъж е настанен в монтанската болница с наранявания в главата, ръката и тялото. Няма опасност за живота му, смятат медиците.

Срещу стрелеца, който е от Берковица, е образувано досъдебно производство по член 338 от Наказателния кодекс. Според него, който работи с огнестрелни оръжия, без да взема необходимите мерки за сигурност, се наказва с лишаване от свобода до 2 години, или с глоба до 1000 лева.

Авджиите веднага подали сигнал на тел. 112 и скоро пристигнала полиция. На цялата дружинка е направен тест за алкохол. Проверката показала, че нито един от ловците не употребил алкохол.