34-годишният Петър Рачков, брат на водещия на „Господаря на ефира” Димитър Рачков, се озова в ареста, след като бе хванат с пачка фалшиви долари. Той е арестуван при зрелищна акция в дома му на ул. „Македония” в Бургас.
Криминалистите стигнали до брата на звездата след разследване, продължило близо месец. В схемата са замесени и още няколко герои от морския ъндърграунд. В къщата на Рачков-младши полицаите открили общо 1100 долара- менте. В нощното му шкафче били скътани десет фалшиви банкноти с номинал 100 долара и още две по 50 долара.

Заедно с Рачков е арестуван и негов съучастник - 20-годишен младеж на име Виктор, който е пласирал ментетата по магазини, заведения и барове. Виктор бе арестуван, след като на 10 януари пробута в бургаско казино банкнота от 100 фалшиви долара.

БЛИЦ научи, че в момента в Бургас текат обиски в няколко квартири. Предполага се, че в схемата са замесени поне още трима души.

Братът на Димитър Рачков е стар познайник на полицията. Той гравитира около банда крадци, а през лятото на 2011 г. бе спипан да шофира с фалшива шофьорска книжка. Заради това провинение той отнесе 9 месеца условна присъда.