Фитнесинструкторът Ричи се "отличи" на поредната матура във VIP Brother. Сюжетът с изпитите се оказа един от начините на продуцентите да привличат внимание към шоуто, а често участниците "чупят тъпомера".

Сега на преден план излязоха Ричи и Лора Караджова. Мускулягата не знаеше какво е подлог, но бисерът на вечерта беше свързан с литературата. На въпрос кой е авторът на "Малкият принц" той отговори: "Ботев, да речем!"

Отговорът му потресе съквартирантите, но зрителите едва ли са останали изненадани. Все пак Ричард си призна, че основно чете книжки за личностно развитие.

Лора пък се отчете на територията на депутатите. Певицата заяви, че законите в страната не се коват от депутатите, а от Тодор Живков. Тя се провали и на тема празници, като отговори, че 22 септември е Ден на съединението, а не на независимостта.

Отличникът на изпита се оказа Наско Колев, който отговори на всички зададени въпроси.

Грешните отговори на матурата пък водеха до удари с ток на останалите съквартиранти.

Междувременно напрежението между всички и Ваня става все по-осезаемо, а пропастта все по-дълбока.

Ваня Костова обяви гладна стачка в Къщата, а за останалите Съквартиранти поведението й продължава да бъде непонятно и чудновато. Обидата на Мира продължава да дълбае рана в сърцето на Ваня и тя не намира сили в себе си, за да й прости.