Парламентът ще разгледа законопроектите за хората с увреждания и за личната помощ на първо четене в петъчното пленарно заседание, информираха от Народното събиране. Министерски съвет внесе законопроекта за хората с увреждания за обсъждане от депутатите на 18 октомври.

Другият, който урежда личната помощ, пък бе внесен в началото на юли от народни представители от парламентарната група на "Воля" и от групата на "БСП за България". Двата законопроекта вече са разпределени от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева за разглеждане в 7 комисии, сред които тази по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление; здравеопазването; икономическа политика и туризъм; бюджет и финанси и по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите. Утре ще бъдат представени пред Комисията по труда, социалната и демографската политика.

С приоритетното обсъждане на законопроектите за хората с увреждания и за личната помощ Народното събрание ще изпълни поетия ангажимент да ги разгледа във възможно най-кратък срок, отбелязват още от парламента.