Директорът на ЦРУ Джина Хаспъл пътува към Турция, за да работи по разследването на смъртта на саудитския журналист Джамал Кашоги в саудитското консулство в Истанбул, съобщи Ройтерс, като се позова на запознат с въпроса източник.

В понеделник американският президент Доналд Тръмп каза, че има "високопоставени хора от разузнаването в Турция "без да съобщи подробности.

Същевременно американската телевизия "Ен Би Си" съобщи, че посланикът на Саудитска Арабия в САЩ принц Халед бин Салман бин Абдел Азиз Ал Сауд е приел във Вашингтон Кашоги преди няколко месеца, предаде ТАСС.

Кашоги бил в дипломатическата мисия на Саудитска Арабия във Вашингтон в началото на годината за регулярни консулски въпроси.

Дипломат, който го разпознал, съобщил на посланика, който приел Кашоги в кабинета си и провел половинчасов разговор с него.

Посланикът принц Халед е по-малък брат на престолонаследника на Саудитска Арабия - принц Мохамед бин Салман. За какво са си говорили той и Кашоги не става ясно.

Пред приятел Кашоги казал, че разговорът бил приятелски. Според източници по това време Рияд полагал активни усилия да убеди журналиста доброволно да се върне в родината си.