Соченият за убийството на красавицата Хюлия Маджар от село Белоградец - Иван Тодоров, продължава да се намира в арест в Холандия, след като на 6 януари беше задържан на влизане в страната. Процедурата по екстрадирането му все още не е приключила и не е ясно кога ще бъде предаден на българските власти, съобщи пред Дарик говорителят на Окръжната прокуратура във Варна Радослав Лазаров.

„Процедурата тече, не мога да отговоря кога ще приключи. Доколкото ми е известно, предстои произнасяне на съда до края на месец февруари, но не мога да се ангажирам с конкретни срокове”, обясни той.

Ако холандският съд постанови Тодоров да бъде предаден на България, той ще бъде конвоиран до следствения арест във Варна и съдът там ще му определи мярка за неотклонение. От холандските власти е поискано и предаването на веществени доказателства - автомобилът, с който е пътувал Иван Тодоров, лаптоп и два куфара с дрехи.

От прокуратурата отказаха да коментират други подробности по разследването на убийството.

Тялото на 24-годишната Хюлия беше открито на 4 януари в лозов масив край село Езерово. По главата на младата жена са били нанесени множество удари с тежък тъп предмет, а последвалата силна кръвозагуба е причината за смъртта й. Пътници в преминаващ автобус са станали очевидци на изнасяне на тялото на мъртвата Хюлия от багажника на колата на Тодоров. След неговия арест в Холандия от прокуратурата отхвърлиха версията за искан откуп от бащата на момичето. Смята се, че след убийството извършителят е изпратил sms с цел да разсее разследващите в други версии.