Националният отбор на България излиза в изключителен важен мач срещу Норвегия в груповата фаза на Лигата на нациите. „Трикольорите” са с пълен актив от три мача и при евентуална победа почти сигурно ще си осигурят участие в следващата фаза на надпреварата. Срещата в Осло започва в 21:45 ч.

"За нас този мач е като финал. Норвегия е много здрав физически отбор и затова трябва да им отговорим подобаващо, този мач ще бъде джаскане. Всяка победа ни носи самочувствие, досега имаме три, но се надявам да направим четири от четири", каза защитникът Николай Бодуров при заминаването на отбора.

В първата среща между двата тима "лъвовете" победиха трудно с 1:0 след гол на резервата Радослав Василев.

"Искам да не отстъпваме от постигнатото дотук, но ще бъде много неправилно, ако не се съобразяваме с отбора, срещу който се изправяме. Очаквам Норвегия да подходи по-агресивно, отколкото в първата среща. Само че ние не трябва да бягаме от това нещо и да се страхуваме. Най-доброто противодействие е да бъдем също толкова агресивни и да приемем тези единоборства, всичко друго няма да ни помогне", каза селекционерът на България Петър Хубчев на официалната пресконференция преди мача.

Преди двубоя наставникът на Норвегия Ларс Лагербах пък се изказа изключително остро по адрес на българите.

"Запознат съм с повечето футболисти на българския национален отбор. Държанието им е почти идентично с това на предишни поколения. Бавенето на играта е в ДНК-то на българите. Добри са в това и знаят как и колко да го правят. От една гледна точка е интригуващо за гледане, но със сигурност феърплеят остава на заден план", заяви Лагербак, цитиран от bTV.

От 15 мача до момента България има седем победи срещу четири за Норвегия. Три от успехите на "трикольорите" са при гостувания. За последно обаче това се случи през 1983 г.

Днес ще се изиграят още 8 мача от Лигата на нациите. Вижте кои са:

  • Франция - Германия
  • Украйна – Чехия
  • Ейре - Уелс
  • Словения - Кипър
  • Казахстан - Андора
  • Латвия - Грузия
  • Армения - Македония
  • Гибралтар - Лихтенщайн