От основен претендент за победител във VIP Brother, Кулагин се срина до етикета "позорно изгонен" от шоуто. Явно замаян от получената подкрепа преди седмица - цели 84% от вота, гримьорът реши, че му е позволено всичко и вербалните му атаки надминаха всякаква граница.

Той ръсеше обиди към почти всички съквартиранти, а чашата преля, след като изпочупи чаши и чинии в кухнята. Защото "мизерниците не си прибират нещата след ядене". Кулагин видимо не бе в час и започна да изисква сякаш той определя правилата в играта, което наостри останалите за пореден път срещу него.

Кулагин поиска спешна среща с лекар, заради подут пръст. За това той обвини както Биг Брадър заради мисиите, които се дават, така и Петко, който се опита да го прибере при опита му да напусне Къщата. Докато чакаше лекарския екип, Валентин започна да чупи сервиза в Къщата, да се заканва на съквартирантите и на Биг Брадър, дори лекарката, която дойде да прегледа гримьора, трябваше да изтърпи поведението му.

Първа не издържа Ваня Костова, която се опита да му набута салфетка в устата. Кулагин не остана длъжен и върна жеста като я удари през устата със скулидка чесън. Певицата пък започна да го налага с пластмасова бутилка с вода. И двете сцени бяха бутафорни и смешни, но все пак представляваха нарушение на правилата и в крайна сметка номинациите бяха отменени. Зрителите пък трябваше да определят чрез гласуване кой от Кулагин и Костова трябва да напусне.

Гримьорът осъзна, че е сгафил и оставането му виси на косъм и започна да го играе жертва, но този път нямаше кой да му обърне внимание. Дори напротив - Папи Ханс го стресна с жест, след което последва глава от страна на Валентин.

В крайна сметка Кулагин събра 71% отрицателен вот и напусна принудително шоуто. Той беше посрещнат с освиркване, но пак заяви, че в случая той е жертвата.