България може да оттегли участието си в конкурса Евровизия, което ще се проведе в Израел през следващата година. Това стана ясно от публикация в официалната страница на конкурса в Twitter (@bg_eurovision). 

В последния си туит от петък в акаунта, поддържан от БНТ, е публикувано съобщение със следния текст: "Повече информация и детайли за настоящата ситуация за българското участие и бъдещето на проекта ще бъде публикувана скоро. Дотогава няма да коментираме друга информация, различна от тази на БНТ. Благодарим за разбирането", се казва в поста, цитиран от "Дневник". 

Георги Симеонов, един от членовете на групата Equinox, която представяше страната ни на финала в Португалия, написа в акаунта си, че е "крайно тъжен и разочарован да чуе, че България се оттегля от конкурса. Това беше една от малкото възможности за българските изпълнители". 

Негова фенка пита в коментар каква е причината, а той отговаря, че доколкото е запознат, причината е финансова. По думите му новината все още не е официална, но е 100% вярно.

Припомняме, че българската песен, изпълнена от Equinox, се класира на 14-то място в тазгодишното издание на конкурса, който се проведе в Лисабон. Година по-рано Кристиян Костов стана втори, а преди две години Поли Генова се класира четвърта.