Семейството на 14-годишната Никол от Велико Търново, която загуби битката с рака, дава шанс на други нуждаещи се деца. Почернените родители са намерили сили за благороден жест - те даряват останалите в сметката на дъщеря им пари за лечението на други болни деца. Такова било и желанието на лъчезарната Никол, чиято битка с коварното заболяване трогна и обедини хиляди българи, но за жалост бе изгубена в началото на септември. 
Едно от дечицата, на които семейството протегна ръка, е 5-годишният Калоян Стоянов от Русе, по чиято сметка вече са преведени 30 000 лева. Момченцето се бори с едно от най-редките заболявания - ранна малкомозъчна атаксия /нарушение на координацията/, и има нужда от помощ, за да проходи и да има нормално детство, каквото всяко дете заслужава. Проф. д-р Ердал Карайоз от турската болница LIV HOSPITAL дава надежда, че след трансплантация на стволови клетки Калоян ще проходи самостоятелно. Професорът препоръчва да се направят шест вливания и физиотерапии между тях. За първите две вливания е неоходима сумата от 17 000 долара, но тя бе непосилна за семейството на 5-годишното момченце и затова родителите организираха благотворителна кампания за набиране на средствата. 
Благодарение на хуманния жест на семейството от Търново, сумата за първите две вливания на Коко вече е събрана. Общата необходима сума за всички вливания на стволови клетки е на стойност 54 000 долара.
"Тук, трябва да се зарадваме, но не можем! Едно дете напусна този живот и дава шанс на друго да живее пълноценно, не е честно, не и на тази цена! Семейството на Никол даряват тази сума за Калоян, тя е събрана от дарения за тяхната прекрасна 14-годишна дъщеря, тежко е, трудно е, думите не стигат, как да напишеш тези редове без да плачеш? Думата "Благодарим ви" не е достатъчна и не утешава болката ви, преклон пред делото ви в този труден момент...", сподели в социалната мрежа майката на Коко - Розалина Марчева. Преди седмица семейството на момченцето е провело разговори с турската клиника и очаква дата на заминаване.
Можете да помогнете на малкия Коко, като дарите средства по банкови сметки:
Пощенска банка - Eurobank
IBAN: BG02BPBI79214045281901
BIC: BPBIBGSF
Първа инвестиционна банка
IBAN: BG69FINV91501317202042
BIC: FINVBGSF
Pay Pal& [email protected]
както и чрез sms на цена 1 лв. с текст DMS KALOYAN на номер 17777.