5-годишният Калоян Стоянов от Русе, който се бори с едно от най-редките заболявания, има нужда от помощ, за да проходи и да има нормално детство, каквото всяко дете заслужава. Преди две години след направен ядрено магнитен резонанс на момченцето е поставена диагноза ранна малкомозъчна атаксия /нарушение на координацията/. Заболяването е съпроводено с тремор на ръчичките, забавен говор, висок диоптър 4+ далекогледство и кривогледство. Коко не може да ходи самостоятелно, а само хванат за ръчички. При непрекъснатите опити, които прави, много често пада и се налага редовно да посещава спешното отделение в болницата, обяснява майката на детето. Досега са провеждани непрекъснато рехабилитации, детето ходи на плуване с лечебна цел и посещава логопед.
Родителите провеждат консултация с проф. д-р Ердал Карайоз от турската болница LIV HOSPITAL, който дава надежда, че след трансплантация на стволови клетки Калоян ще проходи самостоятелно. Професорът препоръчва да се направят шест вливания и физиотерапии между тях. За първите две вливания е неоходима сумата от 17 000 долара, но тя е непосилна за семейството на 5-годишното момченце. Затова родителите се обръщат със зов за помощ към всички хора с добри сърца. 
Всеки, който иска да подкрепи Коко и да му даде шанс да ходи самостоятелно, може да го направи на откритата дарителска сметка: 
Пощенска банка - EUROBANK България
IBAN: 
BG02BPBI79214045281901
BIC: BPBIBGSF
Калоян Александров Стоянов
PayPal: [email protected]
Има активиран и DMS номер, където може да се изпращат дарителски SMS с текст на латиница: DMS KALOYAN на номер 17 777 (за абонати на Telenor, VIVACOM и A1).