Паник атаки мъчели 27-годишния Дани Кнот, който вече близо месец е в ареста към Бургаския затвор.

Британецът бе задържан за брутален побой над инвалид в Слънчев бряг, инцидентът стана на 6 септември в хотел в курортния комплекс.

"Още чакаме двете експертизи, поискани от служебния му защитник. Едната е за кръвната проба за наркотици,а другата ще каже дали Дани е бил вменяем по време на деянието. Забавянето е изключително скандално, недопустимо е толкова време клиентът ми да стои в затвора за подобно деяние", коментира новият адвокат на англичанина Мартин Костов.

Дани се оплаквал от условията в затвора, където получил паник атаки, но нямал възможност да се лекува, твърди още адвокат Костов пред "24 часа".

Британецът бил готов да признае вина и да сключи споразумение с прокуратурата, за да съкрати максимално престоя си в затвора. Това била причината защитата да не внесе нова жалба за по-лека мярка за неотклонение.

На 14 септември Бургаският окръжен съд остави британеца за постоянно в ареста. По време на заседанието защитата извади нов коз - че бащата на Дани Кнот притежава апартамент в Слънчев бряг, но не представи документи.

Магистрати уточниха, че ако такива бъдат представени, може да се насрочи ново дело за мярката за неотклонение на англичанина.

"Отказахме се, за да не протакаме, защото това щеше да забави делото. Нашата цел е възможно най-бързо Дани да се върне в родината. Споразумението вероятно ще приключи с условна присъда или пробация, ние ще настояваме за условна, защото в противен случай той ще трябва да остане още в България за срещи с пробационен служител", коментира адвокат Костов.

"Искрено съжалявам, не съм агресивен човек. От 10 г. идвам в България, нямам нито едно провинение", каза Дани Кнот на 14 септември в съда. Той не помнел почти нищо от нощта на побоя, тъй като изпил няколко бири, бейлис и уиски.

Срещу младия британец са повдигнати две обвинения - за хулигански действия и за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Майката на британеца пък признала, че двамата със сина си идвали в Слънчев бряг най-вече заради евтиния алкохол.