Депутатите, които днес не бяха в пленарната зала без уважителни причини, както и тези, които не се регистрираха, въпреки че бяха в нея, ще бъдат санкционирани с две трети от полагащата им се дневна надница. Глоба няма да бъде налагана само на народните представители в командировка.
 
Това обяви председателят на парламента Цвета Караянчева след третия неуспешен опит да бъде събран кворум и да започне заседанието, на което трябваше да се разгледат, по думите й, два много важни законопроекта - за местното самоуправление и за лекарствените средства.
 
Тя призова някои политически сили да популяризират визията си от петък до вторник, така че в сряда да бъдат зад банките в залата. 
"Изключително съм разочарована, защото мисля, че тук има отговорни хора, които са дошли да работят, а не да представят визията си в работно време, има изключително много време да се представя и да се правят приемни по общините. Тук, в пленарните заседания, трябва да участват всички", категорична беше Караянчева. Така рейтингът на парламента няма да се вдигне, допълни тя.

За да има кворум и Народното събрание да работи, председателят се зарече оттук нататък да прецизира всяка една командировка. "В сряда, четвъртък и петък моля народните представители да се ангажират с работата, за която получават заплата", призова Караянчева.