Закуската е най-важното хранене за деня. Но трябва да спазваме някои елементарни правила за състава й, пише ABC Fact. Има храни, които дори полезни, приемани рано сутрин на празен стомах, могат да причинят различни проблеми. Например:

Цитрусови плодове

Могат да провокира гастрит и алергии. Въпреки това, след порция овесена каша, можете да ги хапвате спокойно.

Банан

Той съдържа магнезий. Ако бананът се яде на празен стомах, калциево-магнезийният баланс в тялото ще бъде нарушен.

Зеленчуци

Поради високото съдържание на киселина, те могат да причинят дразнене на стомашната лигавица. Това се отнася само за суровите зеленчуци.

Кисело мляко

Полезните бактерии, които влизат в тялото рано сутрин, бързо умират в стомаха. По-добре е да вземете бурканче кисело мляко няколко часа след закуска.

Картофи

 Те ще доведат до тежест и подуване на корема. Не е най-приятното начало на деня.

Студени напитки

Започнете деня с вода със стайна температура, а не от хладилник. Това е важно правило. Студените напитки ще доведат до проблеми с червата, смущения в менструалния цикъл, влошаване на кръвообращението и обостряне на съществуващи заболявания на стомаха.

Сладко

Още несъбудилия се панкреас не е в състояние да обработи захарта, когато постъпва сутрин в големи количества. С течение на времето, сутрешната консумация на сладка може да доведе до диабет и патология на очите.

Кафе

Ободряващата напитка ще бъде от полза само, ако вече сте яли. Закуската от чаша кафе рано или късно ще доведе до гастрит и други проблеми на храносмилателните органи. В допълнение, много често причинява стомашен дискомфорт.

Месо

Особено червеното месо, което съдържа голямо количество протеини, е трудно да се усвои от пробуждащия се организъм.

Готовите зърнени закуски

Ползите, рекламирани по телевизията, не са реални. В готовите зърнени блокчета има много въглехидрати, включително и прости, които повишават захарта в организма, а впоследствие подбуждат ново чувство на глад. В резултат на това преяждате по време на обяда.

Наденица

Качеството на надениците в наше време е доста съмнително. Използването на храни, съдържащи различни химикали, провокира развитието на ракови клетки.

Чесън

Не е само въпрос на неприятен "дух", който ще си докарате още от сутринта. Жлъчният мехур и стомахът просто няма да ви благодарят за това.