"Не съм притеснен за Обединени патриоти и управляващата коалиция с ГЕРБ. Всичко е въпрос на диалог и дебат. Валери Симеонов обаче е прав за едно - комуникацията в коалицията буксува, а това е проблем. Не мисля обаче, че ще се стигне до сътресение", каза вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Той не е притеснен и за смяната на министри от неговата квота. "Тези, които аз съм продложил, няма как да бъдат сменени, ако нямат провинения", допълни Каракачанов.

Изрази мнението си, че министър Николай Нанков бил изключително подготвен, почтен и професионалист и оставката му не била необходима.

Каракачанов допълни, че ако има забележки по отношение на кадрите на ВМРО, ще се обсъжда, но той не знаел за подобни настроения.

"Кой иска оставката на Нено Димов? Една тумба "зелени", които рекетират държавата от 20 години и пречат на развитието на туризма. Съжалявам много - да си гледат работата, няма да стане", отсече вицепремиерът.

Нападна отново "Зелените", които пречат и спират проекти за развитието в Банско, Пирин и Рила планина. Припомни, че Швейцария е с най-много писти на глава от населението, а финансира проекти, с които спира развитието на ски туризма в България.

"Вмето да развиваме планински туризъм, а не само пияниците от цяла Европа да идват в Слънчев бряг, тази групичка "зелени" се изхранва от чужди фондове", ядоса се Каракачанов.